Hofstad Sports

Oprichting Stichting “Club Haagse Sport Internationals” (CHSI)

Tijdens het jaarlijkse Haagse Sportgala op maandag 18 december zal de oprichting van de Stichting “Club Haagse Sport Internationals” officieel worden aangekondigd. Dat gebeurt na afloop van het officiële gedeelte van het Haagse Sportgala.

Het initiatief komt van Frank van Overeem, oud-international en mede-eigenaar van Hofstad Sports, Business & Events en Rob Blokpoel, gepensioneerd sportbeleidsmedewerker en o.a. werkzaam geweest bij Sportstad Den Haag.

Doel is om Den Haag meer als Topsportstad te profileren en dan zijn de prestaties uit verleden en heden, die sporters leveren, een belangrijk uithangbord. Zo zullen de (oud)Internationals bij diverse topsportevenementen worden uitgenodigd.

Gelukkig zijn er nog vele Haagse clubs en individuele Haagse sporters die aan de top meedraaien. De leden van de "Club van Haagse Sport Internationals" spelen hierbij een belangrijke rol, mede doordat de topspelers van vroeger nu nog steeds nauw met hun club verbonden zijn gebleven, waardoor hun kennis niet verloren is gegaan.
Voorbeelden zijn de hockeyverenigingen HCKZ, HDM en HGC, evenals de honkbalclub ADO, de korfbalverenigingen Die Haghe en HKV/Ons Eibernest, de cricketclubs HCC, HBS en Quick, de tennisverenigingen de Metselaars en Leimonias en zo zijn er nog een aantal verenigingen te noemen.

Het initiatief van Frank van Overeem en Rob Blokpoel is ingegeven om een meer permanente organisatievorm in te richten. Het oprichten van een Stichting lijkt hiervoor het meest voor de hand te liggen, gezien de ervaringen bij andere sporten. Het bestuur van de Stichting zal voor een deel bestaan uit (oud) Internationals.

De nieuwe Club kan gaan bestaan uit: sporters, trainers, scheidsrechters, begeleiders, sportbestuurders, politici, sportjournalisten, sportverenigingen, organisatoren en bedrijven die op de een of andere wijze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de internationale prestaties en evenementen in de Haagse sportgeschiedenis.

De afgelopen 100 jaar is de stad Den Haag uitgegroeid tot een bolwerk van topsport verenigingen en topsporters. Grote namen uit die tijd waren onder meer voetballer Harry Dénis, tennisser Henk Timmer, de wielrenner Piet Moeskops en zo zijn er nog vele anderen die, met een Haagse achtergrond, een belangrijke rol hebben gespeeld in hun tak van sport. Indien zij in de jaren negentig op het hoogste niveau gesport zouden hebben, waren ze hoogstwaarschijnlijk professional geweest.
In 1960 en 1972 veroverde Den Haag de titel " Sportstad van het jaar". Een verkiezing die door de A.V.R.O. indertijd op TV werd georganiseerd.

Ook bij de opzet van een nog te ontwikkelen digitaal Haags Historisch Sportmuseum, kunnen de Internationals een belangrijke inbreng leveren bij het houden van lezingen en verhalen over hun prestaties en anekdotes.

Het laatste ledenoverzicht van de Club van Haagse Internationals van 2000,omvatte een lijst van ongeveer 750 Internationals. Geschat wordt dat er nu zo'n 1000 Haagse Internationals zijn.
De oude lijst bevatte alleen woonadressen, welke sterk zijn verouderd en tegenwoordig communiceren we via e-mail. Dat wordt dus nog een hele klus om die adressen boven water te krijgen.

Vandaar dat de initiatiefnemers op zoek zijn naar oud en huidige Haagse Internationals met de vraag om zich te melden bij de nieuwe organisatie via www.chsi.nl, zodat we hen kunnen informeren over de voornemens. Ook is er een facebookpagina gestart.


Voor de pers:
Nadere informatie bij: Frank van Overeem 06-54683422 of Rob Blokpoel 06-28803883.

Contactformulier

Meld u hieronder aan