Hofstad Sports

Sportorganisatie

Sinds januari 2016 heeft Hofstad haar werkveld uitgebreid naar sportmarketing en consulting. Met een ruime ervaring op diverse werkvelden, worden adviseurs van Hofstad ingezet binnen en buiten de georganiseerde sport. Het netwerk van Hofstad levert daarnaast extra mogelijkheden tot een optimaal resultaat te komen.

Hofstad is de verbindende partner voor haar relaties. Wij organiseren regelmatig het Sport-netwerkcafé (SNC) waar u sporters, beleidsmakers, sportondernemers en bestuurders ontmoet. U bent van harte uitgenodigd. Kijk op de voor agenda van het SNC.

Projectleiding Sportkaderopleidingen

(periode: jan- juni 2016)

Casus: sportkaderopleidingen ontwikkelen als gezond bedrijfsonderdeel van een sportbond.

Werkwijze:

 1. onderzoek financieel proces en werkproces bondsbureau, rollen en taken stakeholders
 2. advies directie sportbond: visie op opleidingen, jaarplan, interne communicatie
 3. outsourcen werkzaamheden bondsbureau: onderzoek aanbieders, contracteren externe partij, betrekken interne stakeholders, implementatie
 4. marketingpropositie gericht op nieuwe deelnemers
 5. advies fase 2: innovatie en productontwikkeling m.b.t. sportkaderopleidingen

logo badminton nederland logo nederlandse handboogbond logo knbb

Adviseur North Sea Beach Rugby 2016

(periode maart-juni 2016)

Casus: Optimaal gebruik van het Beach Stadion voor het North Sea Beach rugbytoernooi 2 en 3 juli 2016.

Werkwijze: ondersteuning en advies in vraagstukken omtrent accommodatie en externe stakeholders.

beach rugby

Sportclubs

Sportclubs zijn er in diverse soorten en maten. Ze zijn het kloppend hart in de regio en verbinden mensen met een passie voor sport. De innovaties om leden en fans te verbinden vliegen ons om de oren. De ontwikkelingen zijn niet bij te benen, de investeringen zijn hoog en de implementatie is vaak ingewikkeld. Hofstad ontwikkelt concepten voor sportclubs gericht op cashless payment en loyaliteit die betaalbaar en beheersbaar zijn. Hierbij stellen wij de beleving van de leden, bezoekers en fans voorop. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze concepten.

Netwerk voor sportclubs:

Als matchmaker faciliteert Hofstad partnerships. Door te participeren in het Hofstad Sportnetwerk en regelmatig aanwezig te zijn bij het Hofstad Sport-netwerkcafé ontmoet u beleidsmakers, ondernemers en sporters. Door elkaar te ontmoeten kunt u van elkaar te leren en ontstaan nieuwe kansen en mogelijkheden op vele fronten. Kijk bij de agenda van het SNC en voor meer informatie over het Hofstad sportnetwerk.

Sporter

We stellen ons zakelijke netwerk ter beschikking, geven je ruimte om je te profileren, denken en helpen mee om geld te verdienen zodat jij jouw droom kan waarmaken.

Topsport bedrijven is ondernemen!

In juni is Hofstad een pilot Hollandse sporthelden gestart om sporters te ondersteunen. Met onze dienstverlening willen we het ondernemerschap van de sporter stimuleren. Door sporters te faciliteren met oog op de toekomst worden de competenties die een sporter uniek maken ingezet en ontwikkelt voor een carrière straks. De focus ligt op:

 • ondersteuning financiën en administratie
 • ondersteuning communicatie, marketing en social media
 • ondersteuning ontwikkeling competenties

Dus, wat krijg je:

 • het Hofstad netwerk
 • ondersteuning in genereren van inkomsten
 • inzicht in jouw financiële huishouden privé en van jouw onderneming
 • workshops social media, marketing en communicatie, competenties en loopbaan, etc.
 • maatwerk (bijvoorbeeld ondersteuning scriptie HBO, opzetten startup).

beach rugby